пятница, 6 февраля 2015 г.

Коли можна проколювати вушка дівчинці


Сережки – дуже красива і навіть особлива прикраса кожної жінки. Але от багато мам поспішають проколювати вушка своїм дочкам дуже рано. Чи потрібно це дитині і коли краще проколювати вушка дівчинці, читай у нашій статті.

Спори, суперечка, суперечка …


Мами на форумах всерйоз стурбовані тим, коли проколювати вушка малятку і не краще взагалі робити це якомога раніше.

При чому питання резонансні і хвилює багатьох «спраглих» краси мам. Звичайно, ніхто індивідуальні особливості не скасовував і однозначно говорити про якийсь конкретний вік не можна. Тому, коли ти надумаєш проколювати вушка дитині, запитай себе, навіщо ти це робиш. Якщо дитина сама захотіла, так як дівчиську вже виповнилося п’ять або шість, тоді проколювати вушка вже навіть потрібно, адже дитина не заспокоїться, поки свого не доб’ється. Але якщо ти збираєшся надягати сережки дитині, яка навіть говорить ще погано, подумай, а навіщо крихті зараз ці сережки. Краси вона не усвідомлює, грати з ним теж не можна. Так для чого ж? Щоб мама милувалася?

До трьох не можна?

Все ж знаходяться вкрай сміливі мами, які проколюють вушка дитині вже в 3-4 місяці. Такий вибір вони мотивують тим, що гоїться все швидше, дитина поки маленька і сережки нічого не зачеплять. Але от у салонах краси таких відчайдушних мам чомусь не особливо шанують, навідріз відмовляючись проколювати вушка малятку. Звичайно, взагалі мало хто здатний спокійно підійти з голкою до “напівпрозорої” дитини, яка довірливо посміхається з коляски, щоб просто «зробити красиво». У цьому присутня частка жалості, але більшості просто страшно. А боятися і правда, є чого.

До трьох не можна


Багато лікарів нагадують про те, що дитина у віці до рочку володіє дуже слабким імунітетом проти зовнішніх інфекцій. Тому ризикувати, вирішивши проколоти вушка малюка в такому ранньому віці, небажано. Але і це ще не все. Ти сама знаєш, що на мочках є безліч точок, що відповідають за здоров’я всього організму людини. Багато лікарів стверджують, що саме після трьох небезпека, увіткнути голку «не туди» набагато менше, ніж тоді, коли малюкові немає і одного рочка. А наслідки подібного «промаху» дуже небезпечні і для подальшого розвитку дитини. Повір, ніяка краса не вимагає таких жертв.

Хочу, щоб було красиво

Є ще й психологічні моменти в такому питанні, як проколювання вушок дівчинці в дуже ранньому віці. Наприклад, навіщо вирішувати за малятко, що вона буде носити сережки, якщо для її подальшого життя це ні має ніякого значення? Тому, краще залишити вибір за дитиною. І ще один нюанс. Дівчинка – це бантики і рюшечки, а сережки залишаються привілеєм дівчат і дорослих жінок. Лише тоді ці прикраси виконують свою справжню функцію. А на дітях сережки часто виглядають злегка недоречно. Навіть якщо ти твердо впевнена, що хочеш проколоти вушка малятку, знайди дійсно хороший заклад, краще, якщо це буде клініка, а не салон краси. Адже в першому випадку домогтися гігієни набагато простіше. А коли справа стосується здоров’я дитини, краще з подібними питаннями не жартувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий